Een baby en niet blij

.

Ja zo kan het ook… Alles om gelukkig en blij te zijn is aanwezig en toch voelt het niet zo.

Zwangerschap en bevallen zijn ingrijpende ervaringen. Het verandert je leven op manieren die je tevoren niet bedacht krijgt. Je krijgt een kind en tegelijkertijd wordt een moeder en een vader geboren. Als alles goed gaat ben je blij en onderga en doorloop je het veranderingsproces soepel. Ook al kost het tijd en kan het een flink beroep doen op je flexibiliteit en aanpassingsvermogen. 

Het kan ook dat je voor je gevoel niet herstelt en dat het voegen in je nieuwe leven je niet lukt. Misschien blijf je  hangen in een ervaring die je overweldigd heeft. Je leven is ingrijpend veranderd en je lijkt er bijna niet tegen opgewassen… Je draagkracht en flexibiliteit zijn minimaal.

Mogelijk is Somatic Experiencing iets voor jou.  Somatic Experiencing (kortweg SE genoemd), heeft als grondslag dat elke ervaring in eerste instantie een lichamelijke ervaring is, een reactie van het zenuwstelsel. En dat wat je lichamelijk ervaart, vertaalt je brein in emoties, woorden, beelden en herinneringen. Meer of minder bewust.  Door terug te gaan naar het lichaam, dus los te komen van het verhaal, krijgt het lichaam de kans de ervaring alsnog te verwerken.  

Onder veilige omstandigheden en goede begeleiding is dit mogelijk.

En ik verwijs hier graag naar de site van Somatic Experiencing, waar je meer achtergrond kunt vinden.
Klik hier.

Interesse?

Als je belangstelling gewekt is en je bent nieuwsgierig geworden, voel je vrij om contact op te nemen.