ZwangerschapsYoga

 

Yoga tijdens je zwangerschap is een geweldige manier om de beleving van je zwangerschap te verdiepen en meer contact te hebben met je lichaam en natuurlijk ook met je kindje. Yoga helpt je je aandacht naar binnen te richten, opmerkzaam te worden voor wat er van binnen bij je gaande is. Om met open aandacht te ervaren wat je nodig hebt en wat goed voor je is. Je maakt met andere woorden contact met je intuïtie en daar naar te luisteren maakt je sterker. Je voedt en versterkt je vertrouwen, in jezelf, je lichaam en daarmee ook in je vermogen je bevalling goed door te komen.

Yoga doe je voor jezelf en daarmee tegelijkertijd voor je kindje dat gedijt op jouw aandacht en vertrouwen.

 

Bang voor pijn?

Naast alle belevings- en ervaringselementen komt ook informatie aan bod zoals: wat gebeurt er in je lichaam als je bevalling begint, wat verandert er en hoe ga je daar het best in mee. En als je weeën hebt, hoe ga je daar dan mee om. Het beïnvloeden van de beleving van pijn is daarin een belangrijk aandachtspunt.

Cursus periode

Je begint bij mij met een cursus als je ongeveer tussen de 24 en 28 weken zwanger bent. Je kunt dan in principe de cursus afronden vóór je uitgerekende datum. Wekelijkse lessen van anderhalf uur in een vaste groep van vrouwen die min of meer in dezelfde periode zijn uitgerekend. Meestal 10 keer.

Partner lessen

Een belangrijk onderdeel van de cursus zijn de twee partnerlessen. Tijdens deze lessen, die voor jullie samen zijn, heeft je partner de gelegenheid kennis te maken met Yoga en daar iets van te ervaren. En verder is er specifiek aandacht voor hoe je partner je tijdens de bevalling kan ondersteunen.

Individuele lessen

Het is ook mogelijk om individuele lessen te nemen. Voor jezelf of samen met je partner precies zoveel als je wenst en met je eigen vragen. Op elk moment in de zwangerschap. Dus ook in de laatste weken.

Wanneer aanmelden?

Hoewel de aanbeveling is de cursus te volgen in de laatste drie maanden van je zwangerschap is het organisatorisch én om jezelf van een plek te verzekeren, prettig als je je tijdig aanmeldt.

Interesse?

Als je belangstelling gewekt is en je bent nieuwsgierig geworden, voel je vrij om contact op te nemen.