Babymassage

Shantala massage is een uit India afkomstige ontspanningsmassage voor baby’s. Het is daar een goed bewaarde gewoonte die van moeder op dochter wordt doorgegeven. Masseren is een gezellige en leuke manier om intensief contact te hebben met je baby. Zonder dat je er bij stilstaat oefen je vast al kleine geruststellende massages uit bij je baby. Je wrijft bijvoorbeeld over zijn rug of billetjes als je kindje huilt.

Naast masseren als gerichte activiteit is er ook aandacht voor hoe je
in de gewone dagelijkse verzorging van je kindje respect en liefde door middel van
je handen (meer nog) tot uitdrukking kunt brengen.

Masseren

Masseren is een gezellige en leuke manier om intensief contact te hebben met je baby. Door masseren met vaste handelingen en een vaste volgorde bied je veiligheid en omhulling. Dat doe je bijvoorbeeld ook door vaste rituelen voor het slapengaan.

Huidcontact

Aanraken is een van de eerste manieren om contact te maken. Met je handen druk je uit wat je wilt zeggen en bied je veiligheid. Baby’s zijn hier ontvankelijk voor en laten zich door huidcontact geruststellen. Massage geeft hen een gevoel van liefde en geborgenheid. Bovendien zijn huidcontact en aanraking essentieel voor de emotionele ontwikkeling van je kindje.

Wat nog meer tijdens de Babymassage?

Babymassage werkt niet alleen ontspannend voor de baby maar ook voor de ouders. Als een baby veel huilt, maakt dit de ouders en de baby gespannen. Zij kunnen zo in een vicieuze cirkel terechtkomen. Babymassage kan dit doorbreken omdat ook de ouder zich leert ontspannen. De cursus en ook het vervolgens thuis masseren kan zo een rustpunt zijn voor beiden.

Desgewenst kunnen we het ook hebben over “inbakeren” en dragen in doeken en dragers.

En verder is er ruimte om van alles in te brengen waar je vragen over hebt of wat je met je mede-moeders wilt delen.

Vaders zijn ook zeer welkom!

Tarieven

Het is een cursus van 3 keer van ongeveer een uur per keer.

Bij een minimum aantal deelneemsters van 4 bedragen de kosten 45 euro.

Met een kleiner groepje wordt het tarief aangepast.

Interesse?

Als je belangstelling gewekt is en je bent nieuwsgierig geworden, voel je vrij om contact op te nemen.